BMW 1-Series Forum (F20) 135i - 1Addicts.com > Second Generation 1 Series Forum > 2012 BMW 1-Series Sporthatch (F20) Discussion > Anyone had there boot relase/latch fail
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-28-2014, 03:33 PM   #1
dreamweaver
Private
United Kingdom
17
Rep
95
Posts

Drives: bmw f30
Join Date: Mar 2012
Location: Lancashire

iTrader: (0)

Anyone had there boot relase/latch fail

Tried to get into the boot this morning, lifted the boot release and it made a machine gun noise, tried various times but to avail, use my boot all day so was funny trying to get me work things from the rear cabin via the seats.
Anyhow called out BMW assist, might as well as under warranty.

60 mins later a lovely chap arrived, got the boot open from inside and low and behold he had a new motor in his car, all fitted and working ok, he did say he has replaced quite a few of these over the past few months. He asked if I had any other issues with it, the only thing I mentioned of late is that there is a pause when you put your foot on the right pedal, 2 seconds later bonnet up engine cover removed and he undid a screw pulled of a sensor and pipe said here's your problem, it was coaked full of soot, some carb cleaner and brush all squeaky clean again, boy did it make a difference no lag no pause just instant boost.

He did say that it's a common fault but when you take it to get serviced they never check it, and it's something I can do as it only takes seconds.

Very impressed with this chaps knowledge.
Appreciate 0
      03-28-2014, 07:02 PM   #2
Dim73
Private First Class
Dim73's Avatar
Greece
5
Rep
111
Posts

Drives: BMW F20 116i Α/Τ
Join Date: Jan 2013
Location: Athens

iTrader: (0)

Wow, great technician!

I wish I had his e-mail to ask him a few things about my squeaky brakes and other annoying stuff...
Appreciate 0
      03-28-2014, 09:24 PM   #3
Seb033
New Member
2
Rep
13
Posts

Drives: 116i
Join Date: Feb 2012
Location: Singapore

iTrader: (0)

Any idea which sensor is this? Like to clean mine too!
Appreciate 0
      03-29-2014, 03:48 PM   #4
dreamweaver
Private
United Kingdom
17
Rep
95
Posts

Drives: bmw f30
Join Date: Mar 2012
Location: Lancashire

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Seb033 View Post
Any idea which sensor is this? Like to clean mine too!
Think it's something to do with the airflow meter, will try and take a few pics to show, but it's lot action was. if you were standing at the front of the engine bay, take the plastic big cover off, to the top right hand side a hex screw with a small rubber pipe, this was the sensor.
Appreciate 0
      03-29-2014, 09:57 PM   #5
Seb033
New Member
2
Rep
13
Posts

Drives: 116i
Join Date: Feb 2012
Location: Singapore

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dreamweaver
Quote:
Originally Posted by Seb033 View Post
Any idea which sensor is this? Like to clean mine too!
Think it's something to do with the airflow meter, will try and take a few pics to show, but it's lot action was. if you were standing at the front of the engine bay, take the plastic big cover off, to the top right hand side a hex screw with a small rubber pipe, this was the sensor.
Yes pls, would appreciate some pictures.
Appreciate 0
      04-03-2014, 01:34 PM   #6
BGM
Colonel
United Kingdom
49
Rep
2,397
Posts

Drives: F20 M140i
Join Date: Oct 2009
Location: Farnborough, UK

iTrader: (0)

pics pics pics
__________________
Now: F20 M140i
Prev: F21 118d, E92 325d
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 01:19 PM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST