BMW 1-Series Forum (F20) 135i - 1Addicts.com > Second Generation 1 Series Forum > 2012 BMW 1-Series Sporthatch (F20) Discussion > BMW 116D 2014 Not Starting
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-24-2024, 03:36 PM   #1
N4SR
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: BMW 116D
Join Date: Feb 2024
Location: Birmingham

iTrader: (0)

BMW 116D 2014 Not Starting

Hello, I'm new to bimmer post and can't figure out how to post a thread etc, but I am having the same issue.

My car lost its power whilst I was driving on the motorway and as I pulled over to the hard shoulder, the engine cut out on me and wouldn't start and displayed the following message: "starter/ignition fault"

When I try to start the car I can hear a clicking sound but the car refuses to turn over and I also have no power to the dash at all besides the I drive screen. I had my battery changed over a month ago, but for some reason, when I tried to turn the electrics on the car the next day, the battery percentage was on 10% (Hazard lights were on for a few hours)

any ideas on what's wrong with the car?


Car info:
BMW 116D 2014
Mileage: 92k

The car was in transport mode after the battery change but was in the process of changing the BST terminal due to a system warning from a long time ago and no other error messages.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:15 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST