BMW 1-Series Forum (F20) 135i - 1Addicts.com > Second Generation 1 Series Forum > 2012 BMW 1-Series Sporthatch (F20) Discussion > Low Coolant Warning
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-16-2014, 04:18 PM   #1
hollpe
Private
 
Drives: F20 118i M Sport
Join Date: Mar 2007
Location: UK

Posts: 50
iTrader: (0)

Low Coolant Warning

BIMMERPOST
     Featured on BIMMERPOST.com
My car is a 2012 118i M Sport (manual) with about 32000 miles on now. I've had it from new.

Yesterday morning the low coolant warning came on yesterday morning. I checked the level it and it was just below the minimum. So I popped to the dealer to get them to check it out and top it up. Apparently there was no sign of any leaks and they said it was 'normal' for this engine.

In the 18 years and about 12 new BMW's I have never once, had to top any of them up with coolant & I've done a lot of miles in the majority of them. Even my old 135 & M3 that used to see some regular track days never used a drop!

I do about 80 miles a day which is mainly all motorway and the car is never in standing traffic for long so it doesn't really get a chance to get really really hot.

I was wondering if anyone else's car with this engine has had to be topped up with coolant?
hollpe is offline   England
0
Reply With Quote
      05-16-2014, 07:51 PM   #2
PS2K
New Member
 
PS2K's Avatar
 
Drives: Estoril Blue M135i
Join Date: Jun 2013
Location: Australia

Posts: 13
iTrader: (0)

I got this warning last week and popped the bonnet to check the reservoir. It appeared full so I took it to the dealer the same day and they indicated that it may have flashed up due to a sensor issue. In the end it was a false positive that is hopefully resolved with a software update after the first service.
PS2K is offline  
0
Reply With Quote
      05-17-2014, 03:55 AM   #3
SteveC
Captain
 
Drives: M135i
Join Date: Jan 2009
Location: North East

Posts: 852
iTrader: (1)

Audi TT

Had this with my daughter's TT. Park it on an incline and it would sense low coolant. Needed topping once in 2 years and had no leak. Overly sensitive sensor
SteveC is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:40 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST