BMW 1-Series Forum (F20) 135i - 1Addicts.com > Second Generation 1 Series Forum > 2012 BMW 1-Series Sporthatch (F20) Discussion > Wipers fail
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-28-2012, 03:05 PM   #1
Honziss
Private
 
Drives: F20 116d + E81 116i
Join Date: Apr 2012
Location: Czech Republic

Posts: 93
iTrader: (0)

Wipers fail

After today's long run in rain with wiper set to automatic I found out, that something is wrong. Wiper kept going still, even if there wasn't raining anymore, even if i stopped the car and switched off ignition. (car was off, locked and wiper still running on medium speed) The only thing that stops it is starting of engine, but then the wiper stop in the actual position.

Did anyone of you met such issue?
Honziss is offline  
0
Reply With Quote
      07-28-2012, 03:12 PM   #2
hollpe
Private
 
Drives: F20 118i M Sport
Join Date: Mar 2007
Location: UK

Posts: 50
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Honziss View Post
After today's long run in rain with wiper set to automatic I found out, that something is wrong. Wiper kept going still, even if there wasn't raining anymore, even if i stopped the car and switched off ignition. (car was off, locked and wiper still running on medium speed) The only thing that stops it is starting of engine, but then the wiper stop in the actual position.

Did anyone of you met such issue?
I had the same problem on mine. The dealer replaced one of the modules to resolve it. I was getting this error when it happened:

hollpe is offline   England
0
Reply With Quote
      07-28-2012, 03:40 PM   #3
Honziss
Private
 
Drives: F20 116d + E81 116i
Join Date: Apr 2012
Location: Czech Republic

Posts: 93
iTrader: (0)

My BC says: no faults. I will check it again tomorrow, maybe the cut-off voltage over night will cure it...
Honziss is offline  
0
Reply With Quote
      07-29-2012, 03:05 PM   #4
Mjlbakker
Private
 
Drives: BMW 118D F20
Join Date: Apr 2012
Location: Netherlands

Posts: 51
iTrader: (0)

Had the same issue three weeks ago; happened just once and sas the error notification on the idrive screen as well.

See my clip on youtube:

[u2b]http://m.youtube.com/watch?v=EnoH6lLgenE[/u2b]
Mjlbakker is offline   Netherlands
0
Reply With Quote
      07-30-2012, 12:42 AM   #5
Honziss
Private
 
Drives: F20 116d + E81 116i
Join Date: Apr 2012
Location: Czech Republic

Posts: 93
iTrader: (0)

Waiting over night didn't help - car in the service since today morning.
Honziss is offline  
0
Reply With Quote
      08-05-2012, 12:41 PM   #6
Bolton1
Registered
 
Drives: F20 118d Estoril Blue
Join Date: Jul 2012
Location: United Kingdom

Posts: 2
iTrader: (0)

Happened to mine today, annoying for me as I only picked my car up 4 days ago, is it an easy fix if anyone has had it done??
Bolton1 is offline  
0
Reply With Quote
      08-06-2012, 03:33 AM   #7
massive
Registered
 
Drives: F20 116iA
Join Date: Jan 2012
Location: Helsinki

Posts: 1
iTrader: (0)

Well, I had similar problems... except much worse. Wipers weren't all that failed: trunk didn't open, so I had to unload the luggage through the rear doors. Hazard lights started to blink and I could not get them switched off no matter what I did. Dashboard parking break light went on despite the break's actual position.

Now the car has been in the repair shop for over two weeks waiting for the spare part to arrive from Germany.
massive is offline   Finland
0
Reply With Quote
      08-06-2012, 06:16 AM   #8
Honziss
Private
 
Drives: F20 116d + E81 116i
Join Date: Apr 2012
Location: Czech Republic

Posts: 93
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Honziss View Post
Waiting over night didn't help - car in the service since today morning.
New wiper unit arrived today. Unfortunately, no chance for sooner repair then on thursday, because service is overbooked. So I asked for loan car (cos I have to go out for next 2 days), he said no problem for 70,- / day.
Honziss is offline  
0
Reply With Quote
      08-06-2012, 06:42 AM   #9
Superspeed
Captain
 
Superspeed's Avatar
 
Drives: 640i, 120d, Cooper S
Join Date: May 2011
Location: Oslo, Norway

Posts: 859
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Honziss View Post
New wiper unit arrived today. Unfortunately, no chance for sooner repair then on thursday, because service is overbooked. So I asked for loan car (cos I have to go out for next 2 days), he said no problem for 70,- / day.
Remembering all the trouble and unwillingness your dealer showed by ordering your car, the least he could do to save his honor is giving you a loan car for free. The car is new and it's not your fault that it needs repair.
What a hopeless dealer you have
__________________
[SIGPIC]"Never a boring car"
Some X'es: BMW Z3 2.8, DeTomaso Pantera, Porsche 928s, BMW 732i, BMW 323i, BMW 2002
Superspeed is offline   Norway
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:19 AM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST