BMW 1-Series Forum (F20) 135i - 1Addicts.com > Second Generation 1 Series Forum > 2012 BMW 1-Series Sporthatch (F20) Discussion > Anyone having problems with the bluetooth "airplay" function?
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-02-2013, 03:07 PM   #1
theelk
New Member
1
Rep
25
Posts

 
Drives: BMW M135i
Join Date: Oct 2012
Location: Switzerland

iTrader: (0)

Anyone having problems with the bluetooth "airplay" function?

I could play from my iphone once or twice, and suddenly I cannot get it to work anymore...

Anyone having the same issue?
i've tried disactivating the bluetooth audio function then reactivating, but nothing seems to work. My telephone is working though through the car's audio via bluetooth!!
__________________
The Elk
Appreciate 0
      01-17-2013, 06:45 AM   #2
eminate
Enlisted Member
Norway
2
Rep
40
Posts

 
Drives: BMW 116i M-Sport
Join Date: Sep 2012
Location: Norway

iTrader: (0)

This works fine on my car.
I don't think I quite understand what you mean.
Bluetooth audio is the only option. The airplay symbols on your iphone indicates that the phone has a connection and can switch to another audio output.
__________________

2013 BMW F20 -
B45-337-ZVA-ZVM-2NH-302-3AG-420-430-465-493-522-563-575-609-615-654-674-6NF-6UH-6VA-6WA-8TH
Appreciate 0
      02-02-2013, 07:55 AM   #3
Scouser
Private
0
Rep
72
Posts

 
Drives: BMW 116i M sport F20
Join Date: Nov 2012
Location: Liverpool

iTrader: (0)

Is there a way to play music threw the Bluetooth (iPhone)
Appreciate 0
      02-02-2013, 11:02 AM   #4
papertiger
Private First Class
Norway
1
Rep
109
Posts

 
Drives: 2013 F20 116i M-sport
Join Date: Oct 2012
Location: Stavanger, Norway

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Scouser View Post
Is there a way to play music threw the Bluetooth (iPhone)
You have to have the 6NK option (enhanced bluetooth). Think 6NF option is only bluetooth telephone (making/receiving phonecalls).I think the 6NK option also enable BMW Office (reading messages/email) if I'm not completely off base here...
Appreciate 0
      02-02-2013, 12:13 PM   #5
Nordeng
Private
Nordeng's Avatar
Norway
3
Rep
74
Posts

 
Drives: 2013 BMW 116d
Join Date: Jun 2012
Location: Hønefoss, Norway

iTrader: (0)

Try to go into the iDrive, and remove device from list, and then add it again.
Appreciate 0
      02-02-2013, 12:40 PM   #6
XavVD
Private First Class
2
Rep
106
Posts

 
Drives: 125i M Sport (soon)
Join Date: May 2012
Location: Europe

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Nordeng
Try to go into the iDrive, and remove device from list, and then add it again.
Yep I had it as well! You have to discouple your iphone and recouple it.
The problem arises when I plug my iPhone to the USB beforehand...
Very stupid setting from BMW from my point of view...
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:34 PM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST