BMW 1-Series Forum (F20) 135i - 1Addicts.com > Second Generation 1 Series Forum > 2012 BMW 1-Series Sporthatch (F20) Discussion > snow flake symbol on the I-drive screen
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-21-2012, 03:06 PM   #1
dreamweaver
Private
 
Drives: BMW F20 Msport
Join Date: Mar 2012
Location: Lancashire

Posts: 77
iTrader: (0)

snow flake symbol on the I-drive screen

Had a look in the manual, but cant figure it out. on the right hand side a snow flake symbol appears, but not first thing. i.e. start-up in morning isn't there but appears later on. Any idea?. Also ever so often the picture where the vents are flash blue on the screen, seems very bizarre.

.
dreamweaver is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      12-21-2012, 03:25 PM   #2
XavVD
Private First Class
 
Drives: 125i M Sport (soon)
Join Date: May 2012
Location: Europe

Posts: 106
iTrader: (0)

If I understand correctly I believe it indicates you that outside temperature is lower than a certain threshold value.
In my case it shows in speed meter (black panel) the snow symbol as a warning and the temperature (several threshold values but 1st warning is at 3 degrees).
XavVD is offline  
0
Reply With Quote
      12-22-2012, 08:32 AM   #3
orcomma
Second Lieutenant
 
orcomma's Avatar
 
Drives: 2012 F20 116d Sport 5dr
Join Date: Jul 2012
Location: Manchester UK

Posts: 273
iTrader: (0)

Air conditioning active / not, do you have the auto climate control?
orcomma is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      12-28-2012, 10:26 PM   #4
fuzzer
Private
 
Drives: In bits
Join Date: Jul 2012
Location: Scotland

Posts: 89
iTrader: (0)

Is the car in Eco pro mode and are you in the efficiency dynamics page that shows the battery being charged?

The snowflake on there means that the air conditioning settings are optimised .
fuzzer is offline  
0
Reply With Quote
      12-29-2012, 03:21 AM   #5
dreamweaver
Private
 
Drives: BMW F20 Msport
Join Date: Mar 2012
Location: Lancashire

Posts: 77
iTrader: (0)

Been watching this screen all week now, I have the ED screen on the idrive, the one which shows energy being pumped back and all that.

When I start up first thing no snow flake, around 15 mins of driving on the right hand side a snow flake appears.

Climate set with no AC on, and I get arrows showing on the idrive around the vents, very bizarre.
dreamweaver is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      12-29-2012, 05:18 AM   #6
iBeech
Captain
 
iBeech's Avatar
 
Drives: BMW 116i F20 Estoril Blue
Join Date: Sep 2009
Location: Stoke

Posts: 930
iTrader: (1)

Garage List
Send a message via MSN to iBeech Send a message via Skype™ to iBeech
If its on the dash, then it's colder than 3 degrees c outside.

If its on the idrive then your in ecopro with ac turned on
__________________
iBeech is offline   England
0
Reply With Quote
      12-29-2012, 05:50 AM   #7
fuzzer
Private
 
Drives: In bits
Join Date: Jul 2012
Location: Scotland

Posts: 89
iTrader: (0)

Do you have pro nav? The ed screen on the pro is much more descriptive
fuzzer is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:10 PM.




1addicts
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST